«Un podcast és un programa de ràdio online»

"Un podcast és un programa de ràdio online".

D'aquesta manera és com un servidor, des dels petits detalls podcasts, ho defineix. 

I per què?

Segurament perquè no seria possible una cosa sense l'altra. Molt probablement hi ha professionals, com nosaltres, del nostre mateix sector que consideren que un podcast no és un programa de ràdio online. Aleshores perquè jo crec que sí? És molt senzill. Soc dels que crec que perquè les coses s'entenguin s'han d'explicar degudament.      

Actualment els responsables dels diferents grups audiovisuals aposten per destinar la totalitat de la programació de les diverses graelles radiofòniques a la informació de l'actualitat generalista i esportiva perquè, d'una banda, consideren que aquí és on rau l'interès de l'audiència i, de l'altra, per exercir el dret a la «lliure» informació.  

Convé remarcar que tots aquells continguts que en l'actualitat l'audiència consumeix a través dels diferents podcasts independents es consumirien mitjançant la ràdio tradicional i el podcast provinent de la ràdio si les graelles radiofòniques apostessin per crear una programació generalista i d'entreteniment més televisiva. Què vull dir exactament? No em refereixo que la programació de la ràdio es vegi, no. M'explico. D'aquesta manera aconseguirien captar l'atenció, no només del públic més jove, d'un target heterogeni que més enllà d'estar informat, també li agrada desconnectar del seu dia a dia tot gaudint d'altres tipus de continguts d'entreteniment i de ficció. No només de la informació de l'actualitat. Un servidor que és un apassionat de la ràdio no només l'escolta per informar-se. A més a més li agradaria fer-ho per entretenir-se, però a vegades no és possible. La ràdio també hauria de ser entreteniment. Sovint, massa sovint pel meu gust, sembla que pretén informar i alliçonar en lloc d'entretenir, acompanyar i fer-te somniar com hauria de ser.        

Per què utilitzo el concepte graella radiofònica? És molt senzill. En l'àmbit periodístic s'utilitza aquest concepte, i es fa el símil amb una graella de carn, per explicar que dins d'una graella radiofònica s'hi poden trobar diferents tipologies de programes, com succeeix en la graella gastronòmica. Comentaris

Entrades populars